Peļņas veidošanas analīze pakalpojumu uzņēmumā - Varfolomejeva, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir „Peļņas veidošanas analīze pakalpojumu uzņēmumā”. Diplomdarba mērķis – veikt peļņas veidošanas analīzi, atklājot trūkumus, nepilnības un problēmas, un ieteikt risinājumus to novēršanai, kā arī turpmākās darbības uzlabošanai. Pirmajā nodaļā tiek apskatīti peļņas būtība, peļņas vadīšanas funkcijas un analīzes pamatformas, peļņas novērtēšanas rādītāji un peļņas plānošana. Otrajā nodaļā tiek apskatīta analizējamās firmas saimnieciskā darbība, izanalizēta ieņēmumu struktūra, pašizmaksas un aprēķināti peļņas un rentabilitātes rādītāji, ka arī uzrakstīti secinājumi. Trešajā nodaļā tiek apskatīta peļņas izlietošanas optimizācija uzņēmuma attīstīšanai. Un viss tiek apkopots ar secinājumiem un priekšlikumiem. Diplomdarba apjoms ir 69 lappuses, tas sastāv no 3 daļām. Darbā ir izmantotas 26 tabulas, 14 attēli, 9 formulas un 20 literatūras avoti.

The theme of the degree work is “The analysis of profits formation in the service company”. The aim of the degree work – to make an analysis of profit formation, spotting shortcomings, defects and problems, and to recommend solutions to them as well as improvement in subsequent work. In the first chapter are considered essence of profit, functions of profit conduct and analyses ground forms, indicators of profit appraisal and profit planning. In the second chapter is considered accounting procedure of the examined company, analyzed enterprises structure, prime cost and were counted profit and profitableness showings as well as conclusions were written. In the third chapter is considered profit usage in optimization of companies development. And everything is summarized with conclusions and proposals. The length of the degree work is 69 pages, it consists of 3 chapters. In work were used 26 tables, 14 images, 9 formulas and 20 literature sources.
The analysis of profits formation in service company
Keywords: Finanšu menedžments