Grūtnieču motivācija apmeklēt pirmsdzemdību apmācības - Trifanova, Baiba (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba nosaukums ir „Grūtnieču motivācija apmeklēt pirmsdzemdību apmācības”. Darba mērķis ir izpētīt, analizēt un novērtēt galvenos motivācijas faktorus sievietēm grūtniecības laikā apmeklēt pirmsdzemdību nodarbības. Darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā bakalaura darba daļā ir atspoguļota teorētiski izpētītā motivācijas teorija, tās motīvi un veidošanās process. Pētījuma otrajā daļā ir parādīta pētījumu datu iegūšanas metodoloģija un analizēti galvenie motivācijas faktori sievietēm grūtniecības laikā apmeklēt pirmsdzemdību nodarbības. Izdarīti secinājumi, kas balstās uz pētījuma datu analīzi, un ieteikumi pirmsdzemdību nodarbību pakalpojuma kvalitātes uzlabošanai saistībā ar sieviešu motivācijas faktoriem apmeklēt šīs nodarbības. Darbā ir 11 tabulas, 13 attēli un 2 pielikumi. Darba atslēgas vārdi ir pirmsdzemdību apmācības, motivācija, grūtniece.

Title of Bachelor’s work is „Motivation of Pregnant Women for Attending Prenatal Classes”. The aim of this work is to study, analyze and evaluate main motivation factors of pregnant women to attend prenatal classes in time of their pregnancy. Bachelor’s work consists of three parts. In the first part, human motivation theory and formation process of motivation is analyzed and described theoretically. The second part describes methodology of gathering data needed for research process, as well as displays main motivation factors of pregnant women to attend prenatal classes in time of their pregnancy. In the third part of Bachelor’s work, conclusions that are based on analyze of research data are given, as well as proposals for improving service of prenatal classes, based on women motivation factors for attending those classes, are displayed. Bachelor’s work contains 11 tables, 13 images and 2 annexes. Keywords of this work are prenatal classes, motivation, pregnant woman.
Motivation of pregnant women for attending prenatal classes
Keywords: Medicīna