Viedokļu polarizācija par 5G interneta ziņu medijos TVNET un DELFI un Facebook informācijas burbuļos (no 2019.gada 1.maija līdz 2020.gada 1.maijam) - Ārmane, Zane (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir Viedokļu polarizācija par 5G interneta ziņu medijos Tvnet un Delfi un Facebook informācijas burbuļos no 2019.gada 1.maija līdz 2020.gada 1.maijam. Pētījuma problēma saistīta ar to, ka tehnoloģisko attīstību un citus sabiedrībai svarīgus jautājumus var apgrūtināt maldinošas informācijas izplatīšanās sociālo tīklu platformās, mazinot uzticību leģitīmiem medijiem. Teorijā apskatīta mediju dienaskārtības veidošanās, zinātnes un mediju attiecības, žurnālistikas izaicinājumi tehnoloģiju laikmetā, kā arī rāmējumu teorija. Metodoloģijā aprakstīta kvalitatīvās kontentanalīzes metode, kā arī interneta aptauja un rāmējumu analīze. Pētījumā ietverta vadošo interneta ziņu mediju – Delfi un Tvnet – un divu Facebook domubiedru grupu kontentanalīze, analizēti interneta aptaujā iegūtie dati, apkopoti rezultāti un piedāvāti secinājumi.

The subject of this Bachelor’s thesis is Polarisation of opinions on 5G in online news media TVNET and DELFI and Facebook information bubbles (from 1 May, 2019 until 1 May, 2020). The matter of this research concerns the fact that technological development can become complicated due to the spread of misleading information on social media. Theoretical part covers framing theory, media agenda setting theory, relationships between science and media, challenges for journalism in technological era, as well as theory of framing. Methodology consists of qualitative content analysis and a web-based poll. Research comprises of content analysis of leading internet news media – Delfi and Tvnet – and two relevant Facebook groups, analysis of data obtained in the web-based poll, as well as summary of results and offer of conclusions.
Polarisation of opinions on 5G in online news media TVNET and DELFI and Facebook information bubbles (from 1 May, 2019 until 1 May, 2020)
Keywords: Komunikācijas zinātne; 5G; Filtra burbuļi; Rāmējumi; Zinātne; Tehnoloģijas