Poētiskā telpa Annas Dagdas lirikā - Brūvele, Baiba (Latvijas Universitāte, 2008)
Baibas Brūveles maģistra darbs “Poētiskā telpa Annas Dagdas lirikā” veidots no trijām nodaļām. Pirmajā nodaļā — A. Dagdas dzīve, personība, dzeja — 1) stāstīts par Dagdas dzīvi un tās atspulgiem dzejas telpā un 2) Dagdas personība skatīta no laikabiedru atmiņu puses. Otrā nodaļa — A. Dagdas daiļrade — ir par Dagdas: 1) kritiku, daiļprozu; 2) pseidonīmu; 3) dzejoļu krājuma nosaukumu Līdzības; 4) dzejas uzskatiem; 5) dzejoļu novērtējumu kritikās; 6) literārajām autoritātēm, ietekmēm; 7) literāro virzienu. Trešā nodaļā — A. Dagdas dzejā radītā pasaule — ir: 1) termina poētiska telpa skaidrojums; 2) 254 dzejoļu nosaukumu analīze; 3) lirisko varoņu raksturojums un attiecības, kā arī 4) dominējošās liriskās sievietes nostādnes. Pielikumos ir Dagdas: 1) populārākie dzejoļi; 2) prozas valoda; 3) dzeja kritikas vērtējumā; 4) dzejas kultūrzīmes; 5) vēstule V. Kalvem; 6) mākslinieciskie izteiksmes līdzekļi; 7) dzejas poētiskajai telpai līdzīgās gleznas un 8) 254 dzejoļu nosaukumi. Atslēgvārdi: Anna Dagda — “poētiskā telpa” — “Līdzības”.

Baiba Brūvele’s Masters Paper Poetic Space in Lyric’s of Anna Dagda consists of three chapters. The first chapter “A. Dagda’s Life, Personality, Poetry” is divided into two subchapters, where is highlighted: 1) the link among Dagda’s life, personality and poetry and 2) her personality in the memories of her contemporaries and her letters. The second chapter examines Anna Dagda’s Writings: 1) the prose; 2) the choice of the pseudonym; 3) the title of the anthology of poetry “Līdzības” (“Parables”) and 4) her beliefs about poetry in general. Besides it deals with 5) critics’ viewpoints on Dagda’s poetry and 6) her authorities both in literature and in 7) literary trends. The third chapter The World Created in Anna Dagda’s Poetry is divided into four subchapters being devoted to the following themes: 1) the notion of poetic space; 2) the titles of 254 poems; 3) lyrical heroes — their characteristics and relationships; silence, calmness, gentleness as the dominating features in a lyrical women. Key-words: Anna Dagda — “poetic space” — “Parables”.
Poetic Space in the Lyrics of Anna Dagda
Keywords: Filoloģija