Holistiskā izglītība un personības attīstība - Uršuļska, Edīte (Latvijas Universitāte, 2009)
Ši bakalaura darba tema ir “Holistiska izglitiba un personibas izaugsme”. Ši darba autore analize galvenas Holistiskas izglitibas ipatnibas. Darba autore peta Holistiskas izglitibas ietekmi uz berna personibas attistibu ta agrinaja izglitibas perioda. Ši darba autore uzsver Holistiskas izglitibas pozitivo ietekmi uz ikvienas personibas iedzimtajiem unikalajiem talantiem un to attistibu. Darba autore analize galvenas vadlinijas, pec kuram butu javadas pirmskolas izglitibas iestadem, organizejot izglitibu ar Holistisku vadmotivu. Tiek analizetas galvenas ipatnibas tradicionalas un Holistiskas izglitibas sistema. Tiek apskatita ari tada paradiba, ka globalizacija un tas ietekme uz izglitibas attistibu. Petijums veikts analizejot publiceto teoriju par doto temu. Praktiskais petijums veikts pamatojoties uz pedagogu intervijam, ka ari apmeklejot Montesori kabinetu Lielvardes bernudarza „Put Vejii”. Petijuma rezultata darba autore analizeja un apkopoja datus par Montesori pedagoijas praksi Lielvardes bernudarza, ka ari parliecinajas par Montesori prakses pozitivas pieredzes efektivitati.

The theme of this term paper is “Holistic Education and Personal Development”. In this work the main peculiarities of Holistic education are analysed by the author. The author of this Bachelor thesis researches the influence of Holistic education on the child’s personal development at the early stage of education. This work also considers the Holistic education’s positive influence on every person’s unique inborn gifts and their development. The author makes an attempt to analyse the main guidelines for the holistic keynote to be used at preschool instances. There are also the most essential peculiarities in relation to different schools as traditional and Holistic experience is summarized. Such an occurrence as globalisation and its impact on the educational system is examined, too. The method of research is studies of the theory available on the theme under discussion. For the empirical part the data have been collected by interviewing the teachers practising Montessori education in Lielvarde kindergarten, as well as by visiting the Montessori Room in Lielvarde kindergarten “Put Vejii”. The result of the research, analysed and summarized, proved the effectiveness of the positive experience of Montessori practice in Lielvarde kindergarten. Key words: Holistic education, Education, Personal development, Maria Montessori, Montessori education
Holistic Education and Personal Development
Keywords: Filoloģija