Lietojumprogrammatūras izstrāde viedtālruņiem - Štrāls, Ivars (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā tika apskatīta dzimtās lietojumprogrammatūras izstrāde daļai no izplatītākajām mobilajām operētājsistēmām – Symbian, iPhone un Windows Mobile. Darba mērķis bija sīkāk izpētīt to uzbūvi – sākot ar arhitektūru un beidzot ar drošību –, tādējādi apskatot galvenās iespējas un ierobežojumus no izstrādātāja puses. Tāpat tika izpētīti un salīdzināti galvenie izstrādes soļi – sākot ar izstrādes rīkiem un tehnikām un beidzot ar lietotnes piegādāšanu gala lietotājam. Darbā gaitā tika izstrādāta arī lietojumprogramma katrā no apskatītajām operētājsistēmām, tādējādi izstrādes procesu salīdzinot arī no praktiskās puses. Šī lietotne ļauj lietotājam noteikt dārza būtiskāko elementu novietojumu ar globālās pozicionēšanas sistēmas palīdzību, bet pēc tam to apskatīt plāna veidā. Atslēgvārdi: viedtālrunis, Symbian, Windows Mobile, iPhone, mobilās operētājsistēmas, lietojumprogrammatūras izstrāde

This paper highlights the native application software development for the part of most common mobile operating systems – Symbian, iPhone and Windows Mobile. Main goal of this paper was to analyze their structure – starting from architecture and ending with security - thereby addressing the main possibilities and limitations from developer’s point of view. The main developments steps also were explored and compared – beginning with the tools and techniques and ending with the delivery to the end user. Also application has been developed in each of outlined operating systems so process could be also compared from the practical side. This application allows the user to set locations of garden’s main elements using global positioning system and then to view it in the plan. Keywords: smartphone, Symbian, Windows Mobile, iPhone, mobile operating systems, application software development
Smartphone application software development
Keywords: Datorzinātne