Sporta sponsorēšana un komunikācija: Latvijas uzņēmumu, sporta federāciju un sabiedrības viedoklis - Simačeva, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba tēma: "Sporta sponsorēšana un komunikācija: Latvijas uzņēmumu, sporta federāciju un sabiedrības viedoklis" Pētījuma mērķis: noskaidrot Latvijas uzņēmumu, sporta federāciju un sabiedrības viedokli par sporta sponsorēšanu Latvijā. Noskaidrot, kā nodokļu atvieglojumu un prioritāro sporta veidu reforma ietekmē sporta sponsorēšanas jomu un komunikāciju Latvijā. Maģistra darbs sastāv no teorētiskās daļas, kur tiek apskatīti sporta sponsorēšanas un komunikācijas teorētiskie aspekti, metodoloģiskās daļas, kur tiek aprakstītas darba pētījuma datu ieguves un apstrādes metodes, un darba empīriskās daļas, kur tiek aprakstīti pētījumā iegūtie dati, secinājumi un ieteikumi sporta sponsorēšanas Latvijā uzlabošanai. Pētījuma ietvaros tika veiktas daļēji strukturētas intervijas ar Latvijas uzņēmumu un sporta federāciju pārstāvjiem. Tika veikta aptauja, kur 203 respondenti izteica savu viedokli par sporta sponsorēšanu. Kā arī tika veikta sekundāro datu analīze.

Master's Thesis Topic: "Sports sponsorship and communication: opinions from Latvian companies, sports federations, and society" This thesis explores the opinions of Latvian companies, sports federations, and the public on sports sponsorship in Latvia. It aims to understand how tax relief and reforms prioritizing certain sports impact the field of sports sponsorship and communication in Latvia. The thesis is structured into three main parts. The theoretical part is where the theoretical aspects of sports sponsorship and communication, providing an understanding of the subject are discussed. The methodological part where section describes the methods used for data collection and analysis in the research. It details the approach taken to gather and process the research data. The empirical part is where research data, conclusions, and recommendations are presented. This section also includes recommendations for improving sports sponsorship in Latvia. Research methods used in this thesis are Semi-Structured Interviews, surveys, and secondary data analysis.
Sports sponsorship and communication: opinions from Latvian companies, sports federations, and society
Keywords: Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija; sports; sponsorēšana; atbalsts; komunikācija