Sociālpedagoģiskā darbība skolēnu tālākās izglītības nodrošināšanai pēc pamatskolas beigšanas - Eglīte, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Kristīnes Eglītes diplomdarbam “Sociālpedagoģiskā darbība skolēnu tālākās izglītības nodrošināšanai pēc pamatskolas beigšanas”. Diplomdarba mērķis ir noskaidrot sociālpedagoģiskās darbības iespējas skolēnu tālākas izglītības nodrošināšanā pēc pamatskolas beigšanas. Teorētiskajā daļā analizēti profesionālās izglītības, karjeras izglītības, karjeras vadības jēdzieni. Raksturotas sociālpedagoģiskās darbības iespējas un nozīme, sekmīgas tālākās izglītības veicināšanā pēc pamatskolas beigšanas. Izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības programma skolēnu atbalstam viņu profesionālās virzības nodrošināšanai Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā un analizēti programmas realizācijas rezultāti. Atslēgvārdi: izglītība, karjeras izglītība, karjeras konsultants, profesionālā virzība, sociālpedagoģiskā darbība.

of Diploma “Social Pedagogical Activity to Ensure Learners’ Further Education After Graduating Basic School” by Kristina Eglite. The aim of Diploma is to identify further education opportunities and possibilities for primary school students after graduation. The theoretical part analyses trade education, career education, career management concepts and describes social educator`s action and role to further successful educations promotion after primary school graduation. Implementation and analysis of Social educator`s activity program in Rīgas Centra daiļamatniecības primary school for students further professional education support. Keywords: education, career education, career consultants, professional development, social educational activity.
Social Pedagogical Activity to Ensure Learners’ Further Education After Graduating Basic School
Keywords: Pedagoģija; Izglītība; Karjeras izglītība; Karjeras konsultants; Profesionālā virzība; Sociālpedagoģiskā darbība