Galveno varoņu tēlu konstrukcija un dramatizējums filmā "Anna Kareņina"-1935., 1997., 2012. gada filmās - Kurpa, Krista (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba nosaukums ir „Galveno varoņu tēlu konstrukcija un dramatizējums filmā "Anna Kareņina"-1935., 1997., 2012. gada filmās.” Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādi kino vizuālie, dramatizējuma un simboliskie elementi tiek izmantoti analizējamās „Annas Kareņinas” filmās, lai atainotu personāžu apziņu un apkārtējo pasauli, papildus salīdzot ar to pirmavotu- Ļeva Tolstoja romānu. Teorētiskajā daļā tiek apskatīta kino teorija kopumā, tās pētnieciskās pieejas, filmas uzbūve un galvenie kino valodas elementi. Pētījums satur izvēlēto filmu semiotisko un naratīvo analīzi, kā arī galveno tēlu konstrukciju un notikumu salīdzināšanu. Pētījuma secinājumi apkopo būtiskākās kinematogrāfiskās atšķirības un līdzības analizējamos objektos, kuri ir veidoti pēc viena stāsta motīviem, taču pēc katra autora (režisora) ieskatiem.

The title of the bachelor thesis is „Construction and dramatization of the main characters in ''Anna Karenina'' in 1935, 1997 and 2012 films”. The aim of the thesis is to determine, which visual, dramatization and symbolic elements of cinema are being used in „Anna Karenina” movies, to reflect consciousness of the main characters and included world, in addition comparing the movies with novel of Lev Tolstoy.. The theoretical part examines methods that are used in cinema research overall, construction of the movie and major elements of cinematic language. The research contains semiotic and narrative analysis of the chosen movies, also the construction of the main characters and comparison of the main events. The study summarizes the most significant cinematographic differences and similarities of analysed objects, which are made based on the same story motive, by different authors
Construction and dramatization of the main characters in ''Anna Karenina'' in 1935, 1997 and 2012 films
Keywords: Komunikācijas zinātne; kino; filma; personāžs; dramatizācija; Ļevs Tolstojs