Matemātiskās spēles matemātikas stundās 5.-9.klasei - Ļitvina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarbs „Matemātiskās spēles matemātikas stundās 5. – 9. klasei” satur ievadu, četras nodaļas ar apakšnodaļām, secinājumus, izmantotās literatūras un avotu sarakstu, pielikumus. Diplomdarbā veikta aprobētās matemātiskās spēles analīze saistībā ar teorētiskajā daļā izklāstītajām atziņām un skolēnu, skolotāju anketēšanas rezultātu analīze un apstrāde. Diplomdarba praktiskais lietojums ir matemātiskās spēles didaktiskais lietojums pamatskolā 5. – 9. klasei. Pielikumā atrodami dokumentāri apstiprinājumi veiktajam pētījumam un matemātiskā spēle zināšanu nostiprināšanai tēmā „Ievads kombinatorikā un varbūtību teorijā”.

The Diploma Paper “Mathematical games in lessons of mathematics for 5 – 9 grades students” consists of introduction, four chapters with subchapters, conclusion, bibliography and appendices. The Diploma Paper contains fulfilled in practice mathematical games’ analysis in connection with theoretical cognition, as well as analysis of results of students and teachers questionnaires. The Paper’s practical usage is didactic application for compulsory education in 5 – 9 grades. Appendices contain attestation of practical part and mathematical game for knowledge consolidation by theme: “Introduction into combinatory mathematics and theory of probability”.
Mathematical games in lessons of mathematics in Grades 5-9
Keywords: Pedagoģija