Valsts pārvaldes rīcībā esošās informācijas izsniegšanas problemātiskie aspekti - Liepiņa, Ieva (Latvijas Universitāte, 2015)
Informācijas sniegšana, balstoties uz personas informācijas pieprasījumu, ir viens no jautājumiem, ar ko bieži savā darbībā satopas gan iestādes, gan tiesas. Tomēr nav aktuālu pētījumu par Informācijas atklātības likuma normu piemērošanas problemātiku. Laika gaitā ir mainījis gan Informācijas atklātības likuma regulējums, gan tiesu prakse, kas apgrūtina tiesību piemērotāju darbu. Darba ietvaros autore padziļināti pēta Informācijas atklātības likuma regulējumu saistībā ar valsts pārvaldes rīcību ar personas informācijas pieprasījumu. Darba mērķis ir identificēt problēmjautājumus, kas sastopami šajā procesā, un norādīt uz iespējamajiem to risinājumiem, kā arī nepieciešamajām izmaiņām normatīvajā regulējumā. Lai to sasniegtu, darbā tiek salīdzināts Informācijas atklātības likuma regulējums ar tiesu praksi un tiesību zinātnē paustajām atziņām.

Right to obtain information is an issue frequently treated by court and institutions. However, there are no recent researches regarding the problems occurring when Law on Access to information is applicable. This law has been changed and amended and thereby jurisprudence, which troubles application of the law correctly. Author will research Law on Access to information regarding the action of public administration where encounters with request for information submitted by individual. Aim of this research is to identify the main problems encountered during this process and to look for a possible solutions as well as necessary amendments of Law. Therefore law is going to be compared with jurisprudence and legal doctrine.
Problematic aspects of issuing of information at disposal of public administration
Keywords: Juridiskā zinātne