Piedziņas vēršana uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem - Rake, Annemarija (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs veltīts piedziņas vēršanas uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem pētīšanu. Bakalaura darbā tiek apskatīta piedziņas būtība, dziļāk tiek pētīts darba samaksas un tai pielīdzināto maksājumu jēdziens un pētīta samērīguma un līdzsvara ievērošana veicot piedziņu uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem. Apskatīti arī Civilprocesa likuma vēsturiskie un plānotie ieturējuma apmēra grozījumi. Darba mērķis ir izteikt priekšlikumus regulējuma uzlabošanai par piedziņas vēršanu uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem, vērtēt samērīgumu likumā noteiktajos ieturējuma apmēros, apskatīt un dot vērtējumu plānotajiem Civilprocesa likumā noteiktajiem ieturējuma apmēra grozījumiem.

The Bachelor's work is devoted to studying the levying of recovery on pay and the payments that are equivalent to it. The Bachelor's work examines the nature of recovery, explores the concept of pay and pay-assimilated payments, and assesses respect for proportionality and balance in the recovery of payments. Historic and planned amendments of the Civil Procedure Law have also been examined. The purpose of the work is to make proposals for improvement of the regulation regarding the levying of recovery on remuneration and payments equivalent thereto, to evaluate proportionality in the amount of deductions specified in the law, to examine and give an assessment for the planned amendments to the amount of deductions specified in the Civil Procedure Law.
Levying of recovery on remuneration and payments equivalent thereto
Keywords: Juridiskā zinātne; darba samaksa; darba samaksai pielīdzinātie maksājumi; ieturējuma apmērs; samērīgums