Džeksona Polloka un Morisa Luisa gleznošanas process kā ierosmes avots skolēnu radošajā darbībā mākslas skolas 5. kursā - Lāce, Rasa (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbā tika izpētīta Džeksona Polloka un Morisa Luisa gleznošanas procesa specifika un tā saikne ar mākslas pedagoģisko procesu. Džeksons Polloks (1912 – 1956) un Moriss Luiss (1912 – 1962) ir ASV mākslinieki, abstraktā ekspresionisma pārstāvji, un viņu darbu spēks un glezniecības process ietekmēja māksliniekus visā pasaulē. Tāpēc, iepazīstinot mākslas skolas 5. kursa skolēnus ar Džeksona Polloka un Morisa Luisa gleznošanas procesu, vēlējos uzsvērt mākslas darba radīšanas procesu kā ļoti svarīgu radošās darbības procesa sastāvdaļu, iepazīstot un izmantojot dažādus vizuālās izteiksmes līdzekļus un tehnikas, kas pilnveido mācību saturu, kā arī atraisa un radoši attīsta skolēnus.

In graduation work I studied specific character of Jackson Pollock and Morris Louis painting process and its conection with art education. Jackson Pollock (1912 – 1956) and Morris Louis (1912 – 1962) were the artists of USA most often associated with the Abstract Expressionism, and the power of their works and painting process influenced artists throughout the world. For that reason, acquaint school group with Jackson Pollock and Morris Louis painting process, I wanted to accent the creation process of art work like essential moment, exercise various art techniques which complete educational content and also unlace and educate pupils.
Painting process of Jackson Pollock and Morris Louis as a source of inspiration for creative activities of 5th grade pupils art at school
Keywords: Pedagoģija