Projekts: Uzņēmuma "SILVER MAGIC" dibināšana - Lupanova, Olga (Latvijas Universitāte, 2015)
Arvien populārāks kļūst veselīgs dzīvesveids. Arvien vairāk cilvēku nodarbojas ar sportu. Taču lietojot dažādus dezodorantus, lai likvidētu nepatīkamo sviedru smaku, poras tiek aiztaisītas, āda neelpo, lietojamās vielas ir ķīmiskas un var izraisīt alerģisku reakciju. Zinot, ka sudraba galvenās īpašības – antibakteriāls, antistatisks, elastīgs, pasargā no radiācijas, tad audums, ar sudraba diegu sastāvā, ideāli domāts sporta kreklu, mājas tekstila un mobilo tālruņu aksesuāru veidošanai. Tas pasargās no sviedru smakas, likvidēs mikrobus, pasargās no nevēlamā apstarojuma. Šāds audums ir elastīgs, ilgi nēsājams, veselībai labvēlīgs. Ņemot vērā statistikas datus, izstrādājumi būs interesanti vismaz 62 000 Latvijas iedzīvotāju, kuri nodarbojas ar sportu. Veicot projekta finanšu plānošanu, tika aprēķināti divi scenāriji – optimistiskais un pesimistiskais. Abos gadījumos uzņēmumam izdodas gūt peļņu. Pie 15000 EUR investīcijām projekts atmaksājas jau pirmajā gadā.

Increasingly popular becomes healthy lifestyle. More people engaged in. However, using a variety of deodorants to eliminate the unpleasant smell of sweat, the pores are closed, the skin is not breathing, all substances are chemicals and can cause allergic reactions. Knowing main qualities of silver – antibacterial, antistatic, elastic, anti-radiation, fabric, containing silver fiber, is perfectly designed to make of it shirts, home textiles and mobile phone accessories will protect users from odors, eliminate germs, protect from radiation. This fabric is flexible, long worn, health favorable. Taking into account the statistical data, products will be interesting to at least 62 000 Latvian citizens who engaged in sports. Making finance planning, were taken two scenarios – optimistic and pessimistic. In both enterprise makes profit. Investing 15000 EUR project payback period is less then 1 year.
Project: Establishment of enterprise "SILVER MAGIC"
Keywords: Finanses un kredīts; sudrabs; antibakteriāls; unikāls; audums; sports