Zandbergu dzimtas vecāko pārstāvju atmiņas par bērnību un skolas laiku - Kalniņa, Lauma (Latvijas Universitāte, 2016)
Mutvārdu vēsture sniedz ieskatu vēstures notikumos, kā arī ļauj veikt dzimtas izpēti, apzinot un saglabājot nozīmīgu informāciju. Pētījuma mērķis bija apzināt Zandbergu dzimtas vecāko pārstāvju atmiņas par bērnību un skolas laiku. Līdz ar to pētījuma gaitā veiktas četras daļēji strukturētas intervijas ar Zandbergu dzimtas pārstāvjiem. Pētījuma rezultāti atspoguļo mutvārdu vēstures nozīmību dzimtas pētījumu veikšanā, kā arī Zandbergu dzimtas vecāko pārstāvju piedzīvoto bērnībā un skolas laikā, atklājot pat vairāk nekā 70 gadus senas atmiņas. Pētījums ir nozīmīgs ieguldījums Zandbergu dzimtas izpētē un mantojumā nākamajām paaudzēm.

Oral history provides insight in historical events as well as allows to carry out family research identifying and preserving significant information. The aim of the research was to identify memories about childhood and school time of oldest members of Zandbergu family. Therefore during the research there were carried out four partly structured interviews with oldest members of Zandbergu family. The study reflects significance of oral history in carrying out a family research as well as what oldest members of Zandbergu family have experienced during childhood and school time revealing more than 70 years old memories. Study is significant contribution in research of Zandbergu family and in heritage for the next generations.
Zandberg family memories of oldest members about childhood and school
Keywords: Bibliotēkzinātne; Zandbergu dzimta; mutvārdu vēsture; dzimtas izpēte; atmiņu stāsti; intervija