Urbanizācijas procesu ietekme uz Ķīnas ekonomikas veidošanos. - Kergeta, Hella (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Urbanizācijas procesu ietekme uz Ķīnas ekonomikas veidošanos” tiek izpētīta urbanizācijas procesu būtība un nozīme, tiek novērtēta to ietekme uz Ķīnas un pasaules ekonomiku. Darba mērķis ir analizēt un novērtēt urbanizācijas procesu un ekonomikas savstarpējo saistību Ķīnā un šo procesu izraisītās problēmas. Darbs sastāv no 3 daļām, kur pirmajā daļā tiek izskatīts urbanizācijas procesu raksturojums un to sekas, otrajā daļā tiek analizēti urbanizācijas procesi Ķīnā un trešajā – pētītas prognozes par urbanizācijas procesu ietekmi uz Ķīnas un pasaules ekonomiku. Rezultātā tiek iegūts urbanizācijas procesa detalizēts apraksts un tā savstarpējās saistības ar ekonomiku analīze, kas var tikt izmantota tālāko pētījumu par šo procesu korelāciju veikšanā. Bakalaura darbs sastāv no 86 lpp., 18 attēliem un 3 pielikumiem. Atslēgvārdi: urbanizācija, ekonomika, Ķīna, pilsētu veidošana, urbanizācijas plānošana un prognozēšana.

Bachelor thesis „The Impact of Urbanization on the Development of Chinese Economy” studies the nature and implication of urbanization, assesses its influence on the world’s and Chinese economy. The aim of this paper is to analyze and evaluate the connection between urbanization and economy in China and the problems these processes create. This paper consists of 3 parts. The first part forms the characterization of urbanization and its results, the second part analyzes the process of urbanization in China and the third part studies the forecasts of urbanization effects on the world’s and Chinese economy. As a result, the detailed description of urbanization and the analysis of its relation to the economy are made that can be used for further studies on the correlation of these processes. Bachelor thesis consists of 86 pp., 18 figures and 3 annexes. Key words: urbanization, economy, China, city building, urbanization planning and forecasting.
The Impact of Urbanization on the Development of Chinese Economy.
Keywords: Vadībzinātne