SIA "Bioefekts" produktu vērtējums - Gaša, Baiba (Latvijas Universitāte, 2012)
Pasaulē cilvēki arvien vairāk sāk pievērst uzmanību ekoloģiski tīrai videi un ekoloģiski tīram produktam. Lai panāktu ekoloģiski tīru vidi un produktu, ir nepieciešams mazāk pielietot lauksaimniecības nozarē ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļus, kas noplicina augsni un tās derīgos mikroorganismus. Darbā pētītās tēmas skar vides ekoloģijas un ekonomikas mijiedarbību, apstrādājot lauksaimniecībā izmantojamās zemes ar BAAL un ĶAAL. Bakalaura darbā tiek izanalizētas priekšrocības, ko dod zemes apstrādāšana ar BAAL salīdzinājumā ar ĶAAL. Darba rezultātā tika secināts, ka bioloģiskie preparāti ievērojami mazāk degradē augsnes derīgos mikroorganismus, salīdzinājumā ar ķimikālijām. Vairums Z/S savām saimniecībām izmanto bioloģiskos preparātus, jo tie ir saudzīgi dabai un cilvēkiem, kā arī raža ir kvalitatīva. Atslēgvārdi: bioloģiskā lauksaimniecība, vides ilgtspēja, bioloģiskie augu aizsardzības līdzekļi.

All over the world people are starting to pay more attention to environment and biological products. To assure an ecologically clean environment and product the use of chemical plant protection products that depletes the land and the microorganisms necessary for it in agriculture should be reduced. This research talks about the relation between environment ecology and economy in using biological plant protection products and chemical plant protection products in agriculture. The benefits of using chemical plant protection products in comparison with biological plant protection products are analyzed. We came to a conclusion that the biological protection products degrade significantly less the microorganisms that are useful for the land than the chemical ones do. Most of farms use the biological plant protection products as they are more safe both for environment and human. The harvest has a better quality as well. Keywords: biological agriculture, environmental sustainability, biological plant protection products.
LTD "Bioefekts" product evaluation
Keywords: Vadībzinātne