Latwiska Basnizas-, schkolas- un sehtas- grahmata : tahm Widd- un Cur- Semmes Deewa draudsehm par labbu pahrraudsita un wairota [Latviska Baznīcas-, školas- un sētas- grāmata : tām Vid- un Kurzemes Dieva draudzēm par labu pārraudzīta un vairota ] - (:unkn) unknown (Georg Matthias Nöller, 1703)
Gotiskajā rakstībā. Fraktūra, nedaudz Švābahas raksts un antīkva. Izdevums veltīts Rīgas birģermeistariem, rātskungiem, sekretāriem un citām amatpersonām. Tekstā vinjetes (ilustrācijas kokgriezumā). Teksts latviešu valodā, Bībeles fragmentu nosaukumi vācu valodā. Grāmatas beigās 3 likumi: 1. Pret to kaušanu, troksni un apgrēcināšanu iekš Dieva nama (Stokholmā, 1686. g. 22. dec.), 2. Pret to bērno mužinašanu (Stokholmā, 1684. g. 15. nov.), 3. Pret nešķīstības grēkiem, kas svaiņu starpā notiek (Rīgā, 1699. g. 17. nov.) Bibliogrāfiski aprakstīts: Seniespiedumi latviešu valodā, 1525-1855 / Nr. 114.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Dziesmu grāmata, latviešu; Luterāņu baznīca. Rokasgrāmata. Latviešu valoda; Seniespiedumi. 18. gs.; Agrīnie darbi līdz 1800.; Mācību līdzekļi; Likumdošana. 17. gs.