Maksājumu karšu autentifikācijas veidu izmantošana drošiem un ērtiem maksājumiem internetā - Stepanova, Dana (Latvijas Universitāte, 2017)
Maksājumu drošība internetā un drošas sistēmas ērta izmantošana klientiem ir viena no mūsdienu galvenajām problēmām. Maģistra darbs apraksta uz doto brīdi aktuālos autentifikācijas veidus, kurus izmanto finanšu iestādes, lai aizsargātu maksājumus internetā. Papildus tam darbā ir parādītas jaunākas metodes, kuras drīz varētu pielietot daudzas finanšu iestādes, lai vēl stingrāk aizsargātu maksājumus internetā. Maģistra darba rezultātā sniegta autentifikācijas veidu analīze, kas parāda, kādi autentifikācijas veidi ir droši un aktuāli. Ir pieejama informācija par to, ka šobrīd finanšu iestādes ievieš “3D Secure” sistēmu drošiem maksājumiem internetā. Un beigās ir pieejama informācija par jaunākjām metodēm, kuras balstītas uz risku analīzi un kuras tuvākajā laikā varētu ieviest finanšu iestādes.

Security of payments on the Internet and ease of use of secure systems by customers are some of today's major problems. Master's work describes methods of mutual authentication used by financial institutions to protect online payments. In addition, recently invented methods are covered, those which could very soon be used by many financial institutions to protect online payments even better. As a result, Master's work provides analysis of authentication types and shows which of them are considered safe and up to date. It provides insight into „3D Secure” system that is currently being introduced by financial institutions for secure payments on the Internet. At the end of the coursework there is information on the latest authentication techniques that are based on analysis of risks, which could be implemented in financial institutions in the near future.
Use of payment card authentication types for secure and convenient payment transactions on the Internet
Keywords: Datorzinātne; Maksājumi internetā; Maksājumu kartes; Autentifikācijas veidi; Statiskā autentifikācija; Dinamiskā autentifikācija