Automātiska koda ģenerēšana - Krūze, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā tiek apskatīta programmēšanas automatizācija, izmantojot koda ģeneratorus. Galvenais uzsvars tiek likts uz tīmekļa risinājumu ģenerēšanu. Koda ģenerēšana tiek apskatīta kā progresīva, izstrādes laiku samazinoša un darba kvalitāti uzlabojoša tendence. Darbā apkopoti gan koda ģenerēšanas teorētiskie aspekti, gan mūsdienu sasniegumi un to lietderība pārbaudīta praksē, gan arī izstrādāts PHP koda ģenerators .

This bachelor work explores automation of programming by using code generator. The main accent goes on code generation for web solutions. Code generation is examined as progressive, diminishing development time and work quality improving tendency. At work summarized code generation theoretical aspects, modern achievements and their expedience is checked in practice and produced PHP code generator.
Automatic generation of code
Keywords: Datorzinātne