Morāles principi Oskara Vailda pasakās - Mesinga, Elīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs “Morāles principi Oskara Vailda pasakās” apstiprina to ka Oskaram Vaildam ir īpaša attieksme mākslai, skaistumam un ētikai. Rakstnieks kritīze viņa laika viltus morālitati. Šī darba mērķis ir izpētīt morāles principus Oskara Vailda pasakās, pievēršot uzmanību Vailda uzskatiem par Viktorijas laikmeta morālitates nozīmi. Pirmajā nodaļā apskatīta morāles filozofija Viktorijas laikmeta sabiedrība. Otrā nodaļā akcentējas uz rakstnieka attieksmi Viktorijas laikmeta Anglijai. Trešā nodaļa ir koncentrēta uz galveno ideju un morāles principu analīzi Vailda darbos. Ceturta nodaļa analīze morāles principus un galvenos morāles līkumus krājumos “Laimīgais princis un citi stāsti” un “Granātābolu namiņš”. Bakalaura darbs apstiprina, to ka morālai izladībai ir postoša ietekme mākslai un cilvēka personības attistībai. Atslegvardi: Morales principi, pasakās, Viktorijas laikmets, morāles filozofija, morāles līkumi

The paper “Moral Standards in Oscar Wilde’s fairy tales” proves that Oscar Wilde has a special attitude towards art, beauty and ethics. The writer criticizes the false morality of his time. The main goal of the paper is to explore the theme of moral standards in fairy tales of Oscar Wilde, focusing on the writer’s views on the meaning of morality in the Victorian period. Chapter 1 represents the summary of moral philosophy in the Victorian society. Chapter 2 accentuates on the attitude of the writer towards morality of Victorian England. Chapter 3 focuses on the analysis of the most significant ideas and moral principles in O. Wilde’s works. Chapter 4 examines moral standards and main moral laws in O. Wilde’s fairy tales from the collections The Happy Prince and Other Tales and A House of Pomegranates. The paper proves that vulgarity, moral depravity, and philistinism have a destructive influence not only on art and beauty but also on the development of personality. Key words: Moral standards, fairy tales, Victorian period, moral philosophy, morality, moral laws
Moral Standards in Oscar Wilde’s Fairy Tales
Keywords: Valodniecība