Peroksīdu noteikšana organiskos šķīdinātājos ar eksprestestu metodi - Dubure, Adelīna (Latvijas Universitāte, 2019)
Peroksīdu noteikšana organiskos šķīdinātājos ar eksprestestu metodi. Dubure A., darba vadītājs Dr. chem., doc. Ģībietis J. Bakalaura darbs, 40 lappuses, 13 tabulas, 18 attēli, 23 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā aprakstītas dažādas peroksīdu noteikšanas metodes. Veikta eksprestestu WaterWorks (ITS, ASV) ūdeņraža peroksīda un peroksietiķskābes teststrēmeļu kalibrēšana ūdens vidē un organiskos šķīdinātājos ar standartpiedevu metodi, lai noteiktu peroksīdu masas koncentrāciju analizējamajā paraugā. Mērījumos lietots reflektofotometrijas metode, izveidotas krāsu diagrammas ar reflektospektrofotometru AvaMouse Avantes. Pierādīta iespējamība ūdens kontroles eksprestestu „Water Works” (ITS) izmantošanai peroksīdu puskvantitatīvai noteikšanai organiskos šķīdinātājos.

Determination of peroxides in organic solvents by rapid tests method. Dubure A., supervisor Dr. chem., doc. Ģībietis J. Bachelor thesis, 40 pages, 13 tables, 18 pictures, 23 literature sources. In Latvian. Different peroxide detection methods are described in the paper. Calibration of hydrogen peroxide and peroxyacetic acid test strips WaterWorks (ITS, USA) was performed using standard addition method to determine the mass concentration of peroxides in the sample to be analyzed. Reflective photometric method was used in measurements, color charts with reflection spectrophotometer AvaMouse Avantes were created. Proven usability of water test strips Water Works for semi-quantitative determination of peroxides in organic solvents.
Determination of peroxides in organic solvents by rapid tests methode
Keywords: Ķīmija; EKSPRESTESTI; KALIBRĒŠANA; PEROKSĪDI; ORGANISKIE ŠĶĪDINĀTĀJI; REFLEKTOFOTOMETRIJA