Administratīvi teritoriālās reformas ietekme uz pašvaldību funkciju īstenošanu: Krustpils novada gadījums - Stremjanovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2016)
Pētījuma tēma ir: Administratīvi teritoriālās reformas ietekme uz Krustpils novadā ietilpstošā Kūku pagasta dzīves kvalitāti. Pētījuma problēma – Kūku pagasta dzīves kvalitāte ir pazeminājusies administratīvi teritoriālās reformas ietekmē. Līdz šim vēl nav veikts pētījums par Kūku pagasta dzīves kvalitāti, līdz ar to pētījuma novitāte ir nenoliedzama. Pētījuma objekts ir Latvijas pašvaldību sistēma. Pētījuma priekšmets ir administratīvi teritoriālā reformas norise Krustpils novada Kūku pagastā. Autors izvirza sekojošu mērķi – izpētīt administratīvi teritoriālās reformas ietekmi uz Krustpils novada Kūku pagasta iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Darba uzdevumi: 1.Iepazīties ar dzīves kvalitātes objektīvajām un subjektīvajām perspektīvām; 2.Iepazīties ar dzīves kvalitāti skaidrojošajām pieejām socioloģisko teoriju ietvaros, dzīves kvalitātes mērīšanas instrumentiem; 3.Iepazīties ar administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas gaitu, šķēršļiem un sekām; 4.Vispārīgi raksturot Krustpils novada Kūku pagastu; 5.Veikt Krustpils novada Kūku pagasta iedzīvotāju aptauju administratīvi teritoriālās reformas kontekstā; 6.Izvērtēt kā mainās Krustpils novada Kūku pagasta iedzīvotāju skatījums uz dzīves kvalitāti teritoriālās reformas kontekstā. Izpētetes jautājums - Vai ATR ietekme uz pašvaldību funkciju īstenošanu Krustpils novada Kūku pagastā? Bakalaura darba izstrādē izmantotas, normatīvo dokumentu analīzes, monogrāfiskā, statistiskās analīzes, aptauju izmantošanas metodes. Darba empīriskā bāze ir arī tematiskajos informācijas avotos iegūtās informācijas analizēšana, reālās situācijas izpētīšana, intervējot un apkopojot iegūtos datus.

The investigation has administrative and territorial reform on the Krustpils region to component Kūkas quality of life The research problem - Kūkas quality of life is lower in the administrative territorial reform affects . Has not yet been conducted on Kūkas quality of life, so the novelty of the research is undeniable. The author puts forward the following goal - to study the administrative and territorial reform on the Krustpils region to component Kūkas quality of life. To achieve the goal, take the following tasks: 1.Take the quality of life of the objective and subjective perspectives; 2.Take the concept of quality of life and instruments for measuring quality of life; 3.Take the municipal reform Latvian course, obstacles and result analysis; 4.Characterize Krustpils region Kukas local government; 5.Take Krustpils region Kukas local government population surveys in the context of administrative and territorial reform; 6.To analyze How to change Kūkas population view to quality of life in the administrative territorial reform affects. The object of research is Kūkas residents subject of the study is the quality of life . Research question - How to administrative territorial reform impact on the local implementation of the functions Krustpils region Kukas local government. Bachelor thesis used normative document analysis, monographic, statistical analysis, questioning the use of methods. Working empirical base of information sources and thematic analysis of the information obtained, the actual situation surveys, interviews and compiling the data collected.
Administrative-territorial reform influence on the implementation of local government functions: Krustpils area case
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); dzīves kvalitāte; administratīvi teritoriālā reforma; novads; pašvaldība