failiem.lv Android lietotne failu glabāšanai un kopīgošanai - Eimanis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Izstrādā lietotne nodrošina ērtu darbu ar failiem.lv failu uzglabāšanas un kopīgošanas sistēmu. Kvalifikācijas darba ietvaros tika izstrādāta mobilā lietotne priekš Android, operētājsistēmas. Galvenās lietotnes funkcijas ir reģistrēšanās un pieslēgšanās gan ar failiem.lv lietotāja kontu, gan ar Google+ kontu, failu apskatīšana, augšupielādēšana, lejupielādēšana, dalīšanās ar faila saiti u.c. Darba mērķis bija izstrādāt Android lietotni, kura tiktu publicēta Google Play store un būtu pieejama visiem failiem.lv portāla lietotājiem. Lietotne izstrādāta C# valodā ar Xamarin platformu, kuras galvenā īpašība ir pirmkoda kopīgošana starp dažādām operētājsistēmām (Android, iOS un Windows). Lietotnē daudz izmantos failiem.lv API, kas jau ir izstrādāts pirms šī projekta.

Developed application provides easy access to files.fm file storage and sharing system. During this project an application for the Android operating system was developed. The main functions include signing in and signing up, either with files.fm account or Google+ account, file viewing, uploading, downloading, sharing file hyperlinks etc. The goal of this assignment was to develop an Android application, which will be published in Google Play Store and would be accessible for all users of files.fm platform. The application is developed using C# language and Xamarin platform, whose main goal is to share code across different operating systems (Android, iOS and Windows Phone). The application also uses files.fm API, which has been developed before this project.
files.fm Android app for file sharing and storage
Keywords: Datorzinātne; Androi; Xamarin; faili; mākoņkrātuve; kopīgošana