Turku valoda iesācējiem - Skudiņa, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2010)
Šis bakalaura darbs ir veidots kā Turku valodas mācību grāmata iesācējiem, jo līdz šim nav bijuši pieejami Turku valodas mācību līdzekļi, kas būtu sarakstīti latviešu valodā. Darba mērķis ir izveidot Turku valodas gramatikas mācību grāmatu ar gramatikas likumu skaidrojumiem, piemēriem un uzdevumiem. Darba gaitā tika izstrādāta mācību grāmata „Turku valoda iesācējiem”. Tas sastāv no ievada, 25 nodaļām un apakšnodaļām, nobeiguma, literatūras saraksta un pielikuma. Nodaļās ir apkopots īss fonētiskais kurss, gramatikas tēmas, turku valodas standartfrāzes un izteicieni. Lietojot šo mācību materiālu ir iespējams īsā laika periodā apgūt turku valodu, jo tajā iekļautā informācija ir paredzēta cilvēkiem bez priekšzināšanām.

The graduation work was developed as a Turkish language textbook for beginners, which is nowadays the object of great interests, because up to date there didn’t exists any training materials written in Latvian language. The object of the work is to develop Turkish grammar textbook which includes rules of grammar with explanations, examples and exercises. In the process of work the textbook „Turkish language for beginners” was created. It consists of introduction, 25 main parts and subsections, conclusion, the list of literature and appendix. Main parts contain short phonetic course, grammar topics, Turkish language general phrases and expressions. Using this training material it is possible to learn Turkish language in a short period of time, because the information included in it is also provided for people without any preliminary knowledge.
Turkish Language for Beginners
Keywords: Āzijas studijas