Litija sāļu – imidazolija jonu šķidrumu elektrolītu jonu vadītspēja un termiskā stabilitāte - Singatulovs, Juris (Latvijas Universitāte, 2016)
Litija sāļu - imidazolija jonu šķidrumu elektrolītu jonu vadītspēja un termiskā stabilitāte Singatulovs J., zinātniskais vadītājs Dr. chem., doc. Vaivars G. bakalura darbs, 38 lappuses, 21 attēli, 25 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā tika sintezēti divi jonu šķidrumi: 1-butil-3-metilimidazolija dimetilfosfāts un 1,3-dimetilimidazolija dimetilfosfāts. Vadītspēja un elektroķīmiskā stabilitāte atkarībā no temperatūras tika noteiktas tīriem jonu šķidrumiem un jonu šķidrumu - litija nitrāta elektrolītiem. Tika izstrādāta vadītspējas atkarības no temperatūras noteikšanas metodika. Ar impedances spektroskopiju tika noteikti vadītspēju ietekmējoši faktori.

Ionic conductivity and thermal stability of lithium salt – imidazolium ionic liquid electrolytes. Singatulovs J., supervisor Dr. chem., doc. Vaivars G. 38 pages, 21 figures, 25 literature references. In Latvian. In the work, two ionic liquids were synthesized: 1-butyl-3-methyl-imidazolium dimethylphosphate and 1,3-dimethylimidazolium dimethylphosphate. Conductivity and electrochemical stability dependence of temperature were determined for pure ionic liquids and ionic liquid - lithium nitrate electrolytes. Detection methodology of conductivity dependence of temperature was designed. Conductivity affecting factors were identified with impedance spectroscopy.
Ionic conductivity and thermal stability of lithium salt – imidazolium ionic liquid electrolytes
Keywords: Ķīmija; JONU ŠĶIDRUMI; CIKLISKĀ VOLTAMPEROMETRIJA; IMPEDANCES SPEKTROSKOPIJA; LITIJA ELEKTROLĪTS