Īpašības vārdu analīze azartspēļu diskursā - Zepa, Linda (Latvijas Universitāte, 2022)
Pētījumā tiek analizēts tiešsaistes azartspēļu recenziju diskurss. Pētījumā tiek noteiktas patērētāju vērtības, kā arī tiek pētīti subjektīvi vērtējoši aksioloģiski īpašības vārdi, kas izsaka novērtējumu, un to orientācija, un potenciālie spēļu īpatnību uzlabojumi, kas attiecināmi uz patērētāju ieteikumiem. Pētījums ir balstīts uz pieņēmumu, ka patērētāju vērtības un novērtējumi ir uzņēmumiem svarīgi faktori un, ka recenzijas vai atsauksmes var tikt izmantotas uzņēmuma labā un tieši ietekmēt uzņēmumu un produktu attīstību. Pētījumā tiek veikta 15 digitāli publicētu Gonzo's Treasure Hunt Live spēles recenziju analīze pielietojot tematiskas un satura analizēšanas metodes. Tomēr, ir secināts, ka vienīgi īpašības vārdu analīze nedod pietiekamus pierādījumus konkrētu patērētāju vērtību noteikšanai, kas būtu lietderīga produktu attīstībai.

The research aims at analysing online reviews in gambling discourse, and as such focuses on identifying consumer values, the orientation of the subjective evaluative axiological adjectives expressing appreciation, as well as the potential improvements of the game features as per consumer recommendations. The research is based on the premise that consumer values and evaluations are important to companies and that reviews can be used to benefit and direct company and product development accordingly. The research is conducted by applying thematic and content analysis to 15 digitally published game reviews of Gonzo's Treasure Hunt Live game show. It is concluded, however, that the adjectives alone do not provide sufficient evidence of specific consumer values beneficial to product development.
Analysis of Adjectives in Gambling Discourse
Keywords: Valodniecība; aksioloģija; vērtības; īpašības vārdi; azartspēles; tiešsaistes recenzijas