Gaisa kvalitātes datu struktūras izmaiņas Covid-19 pandēmijas ietekmē - Truhņēvičs, Nauris (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba “Gaisa kvalitātes datu struktūras izmaiņas Covid-19 pandēmijas ietekmē” aktualitāte saistāma ar faktu, ka Latvijas kontekstā Covid-19 un atmosfēras gaisa kvalitāte nav plaši pētīta no datu struktūras izmaiņu viedokļa. Darba mērķis ir noskaidrot kādas izmaiņas vērojamas atmosfēras piesārņojuma datu struktūrā kā ietekmējošo faktoru izvēloties COVID-19 globālās pandēmijas ietekmi. Covid-19 pandēmijas ierobežošanai visā pasaulē tika noteikti dažādi ierobežojumi, kā rezultātā stājoties spēkā ierobežojumiem gaisa piesārņojošo vielu koncentrācijas daudzās valstīs samazinājās. Darba rezultāti nav viennozīmīgi vērtējami un katrai pilsētai ir savas atšķirības. Ir pamanāmas arī kopīgas iezīmes. Lielākoties, stājoties spēkā ierobežojumiem, arī Latvijā novērota piesārņojošo vielu koncentrācijas samazināšanās.

The Master's thesis “Changes in the air quality data structures during the Covid-19 pandemic” is relevant due to the fact that in the Latvia Covid-19 and atmospheric air quality have not been extensively researched from the data structure changes view. The aim of the research is to find out the changes of air pollution data structures due to the COVID-19 global pandemic. To control the spread of Covid-19 worldwide, various restrictions were imposed which led to a reduction in air pollution concentrations in many countries. The results of research are not unambiguous and each city has its own differences, but there are also commonalities. In most cases, with the entry into force of the restrictions, a decrease in the concentration of air pollution was also observed in Latvia.
Changes of the air quality data structures during the Covid-19 pandemic
Keywords: Ģeogrāfija; piesārņojošās vielas; meteoroloģiskie parametri; Covid-19 pandēmija; atmosfēra