Telpas punktu mākoņa ieguve un apstrāde - Smelēns, Voldemārs (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbā “Telpas punktu mākoņa ieguve un apstrāde” tika pētīti dažādu telpas punktu mākoņu ieguves veidi un tālākā datu apstrāde. Darba ietvaros tika aplūkoti vairāki datu iegūšanas veidi, identificētas katra veida pielietojuma iespējas, priekšrocības,trūkumi un veikts uz eksperimentiem balstīts ātrdarbības novērtējums. Veikts dažādu pastāvošu risinājumu salīdzinājums. Aplūkoti galvenie datu pēcapstrādes virzieni, salīdzināti datu glabāšanas risinājumi un piedāvāts autora ieteikums punktu kvalitātes novērtēšanā. Darba ietvaros tika veikti praktiski eksperimenti, kuru mērķis bija iegūt vairākus apkārtējās vides punktu mākoņus, izmantojot dažādus datu ieguves veidus. Autors darba izstrādes gaitā izveidoja savu risinājumu datu glabāšanai no Velodyne LiDAR sensora.

In this study - " Point cloud extraction and processing in a specific space” - were examined different types of point cloud extraction and further data processing. During the research several forms of data collection were discussed, each types application possibilities, advantages and disadvantages were identified and there was conducted an operation speed evaluation based on experiments. A various existing solution comparison was performed. The key data post-processing directions were examined, performed a data storage solution comparison and the author's recommendation of point quality assessment was offered. During the study, practical experiments were held, the purpose of which was to aquire various environmental point clouds using different forms of data acquisitions. In study the author created his own solution for storing data from the Velodyne LiDAR sensor.
Point cloud extraction and processing in a specific space
Keywords: Datorzinātne; Punktu mākoņi; datu ieguve; LiDAR; trīsdimensiju rekonstrukcija