"Government shutdown": morālās panikas diskurss laikraksta "New York Times” interneta versijā (2013. gada 1.–16. oktobris) - Kraule, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba "Government shutdown": morālās panikas diskurss laikraksta "New York Times" interneta versijā (2013. gada 1.–16. oktobris) mērķis ir noskaidrot, kā ASV federālās valdības slēgšanas laikā 2013. gadā laikraksta "New York Times" interneta versijā veidots morālās panikas diskurss. Darba teorētisko bāzi veido morālās panikas teorija, Pītera Vastermana "mediju burbuļa" pieeja un amerikāľu kultūras konteksts. "New York Times" publikācijas no 2013. gada 1. līdz 16. oktobrim analizētas, izmantojot kvantitatīvo kontentanalīzi un diskursa vēsturisko analīzi. Darbā secināts, ka "New York Times" interneta versijas publikācijās 2013. gada oktobrī vērojami morālo paniku veidojoši diskursi par valdības slēgšanas radītajām briesmām amerikāľu sabiedrībai. Atslēgvārdi: valdības slēgšana, amerikāľu kultūra, morālā panika, "mediju burbulis", "tautas velni", diskursa vēsturiskā analīze

The aim of the master's thesis "Government shutdown: moral panic discourse in the online edition of the New York Times (October 1 to 16, 2013)" is to find out how moral panic discourse is formed in the online edition of the New York Times during the government shutdown in 2013. The theoretical background of the thesis is based on moral panic theory, Peter Wasterman's "media-hype" approach and the American culture context. The New York Times articles from October 1 to 16, 2013 are analyzed using quantitative content analysis and discourse-historical approach. In the thesis, it is concluded that moral panic forming discourses about government shutdown's created danger for the American society are present in the New York Times digital edition articles in October 2013. Keywords: Government shutdown, American culture, moral panic, media-hype, "folk devils", discourse-historical approach
Government shutdown: moral panic discourse in the online edition of the New York Times (October 1 to 16, 2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne