Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju pakalpojuma dienesta ieviešanas iespējas AS "Latvenergo" - Andersons, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā darbā autors ir veicis uzņēmuma „Latvenergo” Informācijas tehnoloģiju departamenta Palīdzības dienesta darba analīzi, kā arī uzņēmuma „Latvenergo” Telekomunikāciju Sakaru dispečeru dienesta darba analīzi, par laika posmu no 2002. gada līdz 2007. gada beigām, sākot ar šo struktūrvienību izveides brīža analīzes, tad pētījis šo dienestu attīstību funkcionālā, darba resursu, procesu jomā, kā arī analizējis šī brīža situāciju šo dienestu darbībā. Šī darba ietvaros ir izpētīta ITIL metodoloģija, izanalizēti iespējamie ITIL bāzētā pakalpojuma dienesta izveides modeļi, iespējamās funkcijas un atbildības. Izpētīti ITIL sniegtie ieteikumi un rekomendācijas tā izveidē, pareiza personāla atlasīšanā un apmācīšanā. Ir veikts novērtējums un sniegti priekšlikumi pakalpojuma dienesta izveides iespējamībā AS „Latvenergo” uz Informācijas tehnoloģiju departamenta Palīdzības dienesta un Latvenergo telekomunikāciju Sakaru dispečeru dienesta bāzes. Tāpat, šī darba ietveros ir identificētas problēmas šī brīža darba organizācijā šajos dienestos, saistītajos procesos un atbildībās.

The author analyzed IT Department Help Desk and Telecommunications Dispatcher service work at the stock company Latvenergo from the year 2002.-2007. He started with foundation of these services. Then was studied functional, labor resources and process level development of those services, and analyzed the situation in these services at the present moment. The author did methodology research of IT Infrastructure library. Analyzed ITIL based foundation of models at the Service Desk, their potential functions and responsibilities. He did the IT Infrastructure library provided information and recommendations research. How to choose the necessary personnel and provide them with valuable competence. He looked thought the conjectures and gives suggestions if it’s possible from IT Department Help Desk and Telecommunications Dispatcher service to make Service Desk at the stock company Latvenergo. Also the author recognized problems in management, processes and responsibilities.
Possibilities for the implementation of information technology and telecommunications service desk within stock company Latvenergo
Keywords: Vadībzinātne