Dzīvnieku stilizācija zīda apgleznošanā 7. klasē mājturības un tehnoloģiju stundās - Ratniece, Dana (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbs‖Dzīvnieku stilizācija zīda apgleznošanā 7.klasē mājturības un tehnoloģiju stundās‖ sastāv no ievada,četrām nodaļām,nobeiguma,literatūras avotu saraksta un pielikumiem. Pirmā nodaļa sniedz informāciju par Pedagoģiskiem nosacījumiem tēmas ― Dzīvnieku stilizācija zīda apgleznošanā‖realizācijai praksē, mācību metodēm un organizācijas formām,vērtēšanas kritērijiem. Otrā nodaļā izklāstīts tematiskais plāns. Trešā nodaļa sniedz informāciju par mācību tēmas „ Dzīvnieku stilizācija zīda apgleznošanā‖ saturu, zīdu un zīda apgleznošanas vēsturi, zīda apgleznošanas tehnikām, darbarīkiem un materiāliem,krāsas nostiprināšanu un darba noformēšanu, kompozīciju zīda apgleznošanā, kompozīcijas veidiem un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem,stilizāciju. Ceturtā nodaļa sastāv no tēmas aprobācijas. Nobeigumā iekļauti secinājumi un darba izvērtējums. Atslēgvārdi: Mājturība Tehnoloģijas Kompozīcija Stilizācija Zīds

The current diploma paper ―Stylization of animals in painting the silk in 7th grade housekeeping and technology classes‖ consists of introduction, four chapters, conclusion, bibliography and annexes. The first chapter provides information about pedagogic criteria of ―Stylization of animals in painting the silk in 7th grade housekeeping and technology classes‖ realization into practice, training methodology, organization forms and evaluation criteria. In the second chapter the thematic plan is described. The third chapter provides information about the training theme ―Stylization of animals in painting the silk in 7th grade housekeeping and technology classes‖ contents, silk and history of painting the silk, methods of painting the silk, tools and materials, colour fixation and design, composition in silk painting, sorts of composition, artistic expression means and stylization. The fourth chapter consists of the theme approbation. In the final part of the paper there are conclusions and evaluation of the paper. Key Word: Housekeeping Technology Kompozition Stylization Silk
Stylization of animals in silk-painting in Grade 7 at home economics and techologies lessons
Keywords: Pedagoģija