Rūpju par sevi un psiholoģiskās labklājības saistība ar COVID-19 pandēmijas ietekmes pašnovērtējumu - Pīrāga, Alise (Latvijas Universitāte, 2022)
Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kā rūpes par sevi un psiholoģiskā labklājība saistās ar COVID-19 pandēmijas ietekmes pašnovērtējumu un vai pandēmijas ietekmes pašnovērtējumu ietekmē rūpes par sevi un psiholoģiskā labklājība. Lai realizētu pētījuma mērķi, tika izvirzīti 7 jautājumi. Pētījuma izlase sastāv no 71 respondenta vecumā no 18 līdz 67 gadiem, kas elektroniski izpildīja Psiholoģiskās labklājības skalu, Rūpju par sevi aptauju un COVID-19 ietekmes novērtējuma apgalvojumu. Rezultāti atspoguļoja statistiski nozīmīgas pozitīvas saistības starp rūpēm par sevi un psiholoģisko labklājību. COVID-19 ietekmes pašnovērtējumam ir vairākas vājas, negatīvas saistības ar psiholoģisko labklājību un rūpēm par sevi.

The aim of this research is to determine how self-care and psychological well-being relate to the self-assessment of the impact of COVID-19 pandemic and whether the self-assessment of the pandemic is affected by self-care and psychological well-being. 7 questions were raised in order to execute the aim of this research. The sample of the study consists of 71 participants aged 18 to 67 who completed the Psychological Well-Being Scale, the Self-Care Survey and the COVID-19 Impact Assessment electronically. The results indicate a statistically significant positive correlation between self-care and psychological well-being. Self-assessment of the impact of COVID-19 has several weak, negative correlations with psychological well-being and self-care.
Self-Care and Psychological Well-Being Correlation with Self-Evaluation of the Impact of COVID-19 Pandemic
Keywords: Psiholoģija; Rūpes par sevi; Rūpju par sevi uzvedība; Apzinātas rūpes par sevi; Psiholoģiskā labklājība; COVID-19 pandēmijas ietekmes pašnovērtējums