Lorupes ūdenskrātuvju ūdens kvalitāte un atbilstība peldvietas izveidei - Štrausa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Lorupes ūdenskrātuvju ūdens kvalitāte un atbilstība peldvietas izveidei”. Pētījuma mērķis ir apsekot 4 ūdenskrātuves (Matiņu ezers, Roķēnu ūdenskrātuve, Ancīšu dīķi), kuras ir mākslīgi uzpludinātas uz Lorupes, noteikt to ūdens kvalitāti, kā arī noskaidrot to atbilstību peldvietas izveidei. Pētījuma realizācijai plānots veikt literatūras apskatu, izmantot tādas ūdens kvalitātes noteikšanas metodes kā vizuālā novērtēšana, upes sateces baseina zemes lietojuma veida kartes izveidošana un analīzei, ūdens fizikālķīmiskās analīzes laboratorijā, kā arī veikt rezultātu novērtēšanu, balstoties uz literatūras datiem un pētījumā izmantotajām metodēm. Atslēgas vārdi: ūdenskrātuve, peldvieta, estētiskais novērtējums, ūdens kvalitāte.

The Bachelor’s thesis is „Water quality and suitability for creating a bathing place in reservoirs located on Lorupe”. The aim of the study is to explore 4 reservoirs (Matiņu lake, Roķēnu reservoir, Ancīšu ponds) located on River Lorupe, their water quality and to determine, if these reservoirs are suitable for creating a bathing place. To realize the aim of the study, it is planned to make a literature review, use some methods for determining water quality as visual estimation, creation and analyze of river catchment basin land use map, physico-chemical water analysis in laboratory and evaluation of results, based on literature data and methods used in the study. Key words: reservoir, bathing place, aesthetic evaluation, water quality.
Water quality and suitability for creation a bathing place in reservoir located on Lorupe
Keywords: Vides zinātne