Sadzīves traumatisms bērniem līdz triju gadu vecumam - Klešnika, Monta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma – Sadzīves traumatisms bērniem līdz triju gadu vecumam. Tēmas aktualitāti nosaka pieaugošā bērnu nedrošība-vecāku bezatbildīgums, nepietiekami uzraugot savus mazuļus, tāpat riska situācijas nenovērtēšana –gan no vecāku, gan pašu bērnu puses (jo īpaši līdz 3 gadiem-bērns tikai sāk pamazām iepazīt pasauli). Darba mērķis ir noskaidrot sadzīves traumatismu(tā cēloņus, sekas) bērniem līdz triju gadu vecumam. Pētniecības uzdevumi ir apkopot un izanalizēt pieejamo literatūru un avotus par bērnu sadzīves traumatismu līdz triju gadu vecumam, analizēt bērnu līdz 3 gadiem slimības vēstures, apkopot un analizēt pētījumā iegūtos datus, veikt secinājumus. Izvirzītas pētniecības jautājums - kādi ir sadzīves traumatisma cēloņi bērniem vecumposmā līdz triju gadu vecumam? Bakalaura darbā tika izvēlēta kvalitatīvā pētījuma metode, kā pētniecības instruments tika izmantots dokumenta protokols, 15 bērnu slimības vēstures no X stacionāra arhīva (bērni līdz triju gadu vecumam). Atslēgvārdi: sadzīves traumatisms, cēloņi, jaundzimušais, mazbērns, aprūpe, māsa.

Bachelor thesis - Home traumatic for children under three years of age. Topicality down the growing insecurity of children-parents irresponsibly, inadequate monitoring of their babies, like an underestimation of risk situations -both of parents and their own children's parties (in particular, up to 3 years-child just starting to gradually explore the world). The aim is to identify household injuries (its causes, consequences) for children under three years of age. Research tasks are to collect and analyze the available literature and sources of child domestic injuries under three years of age, to analyze children under 3 years of medical records, gather and analyze the trial data, to draw conclusions. Pleas research question - What are the causes of home injuries in children's lives to the age of three? Bachelor's work was chosen the qualitative research method, and as a research tool was used in the document protocol, 15 children's medical records from the hospital X archive (children under three years of age). Keywords: household traumatism, causes, newborn, infant, care, nurse.
Household traumatism of children under three years of age
Keywords: Medicīna; sadzīves traumatisms; cēloņi; jaundzimušais; mazbērns; aprūpe