Latvijas atmiņas institūciju tīmekļa vietņu dizains: attīstības tendences - Bētiņa, Ance (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba temats ir Latvijas atmiņas institūciju tīmekļa vietņu dizaina attīstības tendences. Bakalaura darba pētījums palīdz noskaidrot vai atmiņas institūciju tīmekļa vietnes ir attīstījušās lietotājdraudzīguma un interaktivitātes virzienā un kas ir mainījies vietņu dizainā. Pētījuma mērķis ir raksturot Latvijas atmiņas institūciju tīmekļa vietņu attīstības posmus, tendences un pazīmes, kā arī novērtēt tīmekļa vietnes. Pētījuma rezultātā ir noskaidrots, ka tīmekļa vietnes ir attīstījušās lietotājdraudzīguma un interaktivitātes virzienā. Tomēr ne visas vietnes ir attīstījušās vienlīdz ātri un katrai no vietnēm ir savi plusi un mīnusi kā tās attīstās lietotājdraudzīguma un interaktivitātes virzienā.

Topic of theses are Design of Latvian memory institutions' websites: trends of development. Theses research may help to clarify whether memory institutions' websites are progressed in the direction of user-friendliness and interactivity and what has changed in design. The study aim is to describe evolution stages, trends and features of Latvian memory institutions' websites and as well as evaluate these websites. The research results show that websites have evolved in user-friendliness and interactivity direction. However not every site has evolved equally fast and each of the sites have their pros and cons how they evolve in the direction of user-friendliness and interactivity.
Design of Latvian memory institutions' websites: trends of development
Keywords: Bibliotēkzinātne