Tematiska tīmekļa vietne ar lietotāju pārvaldību - Dejus, Artis (Latvijas Universitāte, 2024)
Šis projekts ir tematiska tīmekļa vietne ar lietotāju menedžmentu. Tematiska – jo vietnes saturs ir tikai par konkrētu sfēru - psiholoģiju. Kods pārsvarā ir rakstīts C# valodā izmantojot ASP NET Core ietvardarbu. Projekta arhitektūra ir „Modelis-Skats-Kontrolieris”, kur skats būs lietotāja saskarne, un modelis būs datu struktūra skatam, un kontrolierī tiek organizēts, kuru modeli kuram skatam piemērot, kā arī ar funkciju palīdzību tiks iegūti dati no SQL datubāzes, savukārt kuri tiek parādīti skatā. Darbā izmantota arī Javascript valoda. Tīmekļa vietne sastāv no vairākiem skatiem, kur saturs sastāv gan no cieti kodētiem html elementiem, gan no elementiem, kuru daudzums ir atkarīgs no datubāzē esošās informācijas. Projektā tiek izmantota arī SQL datubāze, kur glabājas dati par reģistrētiem lietotājiem, Microsoft IIS 10.0 Express serveris, kur glabājas aprakstītās tīmekļa vietnes projekta faili. Tīmekļa vietnei ir arī iekšējā sistēma, kuras skati ir pieejami tikai reģistrētiem lietotājiem. Iekšējā sistēmā administrators, kas ir vietnes pārvaldnieks, pievieno (arī rediģē, deaktivizē) lietotājus, kas ir speciālisti. Šie reģistrētie lietotāji (speciālisti, administratori) ir psiholoģisko tipoloģiju interesenti, kuri pievieno datubāzei dažādas reāli eksistējošas personas un tīmekļa vietnē nosaka to psiholoģiskos tipus. Tipa noteikšanas rezultāti arī tiek parādīti publiski.

This project is a thematic website with user management. It’s thematic because the content of the site is about a specific field only - psychology. The code is mostly written in C# programming language using ASP NET Core framework. The project architecture is "Model-View-Controller", where view will be user interface and model will be data structure for the view and the controller organizes which model to apply to which view. As well data will be obtained from SQL database using controller’s functions and these data will be displayed in the view. Javascript language is also used in the work. A website consists of several views, where the content consists of both hard-coded html elements and elements whose quantity depends on the information in the database. Project’s data is stored in a SQL database, where information about users and typologies is stored. The project uses a Microsoft IIS 10.0 Express server, where the project files of the described website are stored. The website also has an internal system, where views are available only for registered users. In the internal system the super-administrator who is the site manager adds (also edits, deactivates) users who are specialists. These registered users (specialists, administrators) are people with common interest in psychological typologies, who adds various real-life persons to database and determine their psychological types using this website.
Thematic website with user management
Keywords: Datorzinātne; WEB SITE; TĪMEKĻA VIETNE; USER MANAGEMENT; LIETOTĀJU MENEDŽMENTS; ASP NET CORE