Engures un Mērsraga elektroapgādes uzlabošanas risinājuma piedāvājums - Gaņģītis, Gatis (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba „Engures un Mērsraga elektroapgādes uzlabošanas risinājuma piedāvājums” mērķis ir veicināt kvalitatīvas elektroapgādes pieejamību Engures un Mērsraga novados. Novadu elektroapgādes problēmu apzināšanai un attīstības iespēju noteikšanai veikta ekspertu aptauja un pētījums par elektroapgādes esošo stāvokli, analizēta nepieciešamība pēc papildus elektriskajām jaudām. Kā pamatproblēma darbā noteikta: Engures un Mērsraga attīstību kavē kvalitatīvas elektroapgādes pieejamība, un konkrētā problēma: Slodzes centrā nav pietiekams elektrisko jaudu nodrošinājums. Realizējot projektu, slodzes centrā tiks izbūvēta augstsprieguma apakšstacija, kas uzlabos kvalitatīvas elektroapgādes pieejamību, tādējādi veicinot novadu izaugsmi un attīstību. Darba apjoms ir 83 lpp., kas sastāv no 3 nodaļām. Darbā iekļauti 18 attēli, 12 tabulas un 51 literatūras avots.

The aim of Master's Thesis “Solution Proposal for power supply improvement in Engure and Mersrags” is to develop solution for power supply improvements in Engure and Mersrags. To identify existing problems and to define opportunities for development, the author has conducted expert survey and research about current status of power supply in Engure and Mersrags, has analyzed the need for additional electrical power. The Master’s Theses addresses the main problem: lack of available high-quality power supply hinder development in Engure and Mersrags. That concludes to the concrete problem: the load center has not enough electrical power capacities. After project realization there will be constructed high-voltage substation in Engure and Mersrags load center, what will promote regional growth and development. The Master’s Thesis consists of 83 pages, containing of 3 parts of findings. The Thesis contains 18 pictures, 12 tables and 51 bibliography resources.
Solution proposal for power supply improvement in Engure and Mersrags
Keywords: Vadībzinātne; elektroapgāde; Engure; Mērsrags; pētījums; apakšstacija