Personāla atlases procesa analīze Viļakas novada domē un tā pilnveidošanas iespējas. - Suhiha, Anna Marija (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba tēma: Personāla atlases procesa analīze Viļakas novada domē un tā pilnveides iespējas. Darba mērķis: analizēt Viļakas novada domes personāla atlases procesu un sniegt priekšlikumus iespējamās problemātikas uzlabošanai. Kvalifikācijas darbs veido: 1.nodaļa- autore raksturo personāla vadības teorētisko pamatojumu; 2.nodaļa- autore analizē personāla atlases procesu; 3.nodaļa- tiek veikts anketēšanas pētījums; 4.nodaļa- izstrādātas Viļakas novada domes personāla atlases procesa pilnveides iespējas. Pētījuma rezultāti liecina, veiksmīgu personāla atlases procesu Viļakas novadā ietekmē atalgojuma līmenis, kā arī novada nespēja piesaistīt jaunus speciālistu, savukārt problemātika nosakāma konkrētas informācijas potenciālajam darbiniekam nesniegšanā. Darbs sastāv no 53 lappusēm, 17 attēliem, 1 tabulām, 1 pielikuma, 24 literatūras avotiem. Atslēgvārdi: darba intervija, darbinieks, personāla atlase, personāla plānošana, personāla politika, personāla vadība.

Theme of work: Analysis of personnel selection process in Vilaka district council and its improvement opportunities. The aim of the work: to analyze the process of selection of personnel of Vilaka Municipality Council and to make suggestions for improvement of possible problems. Qualification work consists of: Chapter 1 - the author describes the theoretical basis of personnel management; Chapter 2 - the author analyzes the process of personnel selection; Chapter 3 - a questionnaire survey is conducted; Chapter 4 - possibilities for improvement of personnel selection process of Viļaka County Council have been developed. The results of the research show that the successful recruitment process in Viļaka municipality is influenced by the salary level, as well as the inability of the municipality to attract new specialists, while the problem can be determined by not providing specific information to the potential employee. The thesis consists of 53 pages, 17 figures, 1 tables, 1 appendix, 23 references. Keywords: job interview, employee, personnel selection, personnel planning , personnel policy, personnel management.
Analysis of personnel selection process in Viļaka county council and possibilities for its improvement.
Keywords: Sabiedrības vadība; Darba intervija; Darbinieks; Personāla atlase; Personāla plānošana; Personāla politika