Autotransporta apdrošināšana Latvijā: tagadēja stāvokļa raksturojums un attīstības perspektīvas - Volkova, Marina (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā tiek analizēta informācija par transportlīdzekļu apdrošināšanas tirgus problēmām un attīstību perspektīvām, par pamatu tika ņemti transportlīdzekļu apdrošināšanas statistiskie dati un divu apdrošināšanas sabiedrību finanšu rādītāji. Pētījuma mērķis ir pamatojoties uz statistiskiem datiem izstrādāt priekšlikumus, kā var veicināt autotransporta apdrošināšanas tirgus attīstību. Lai sasniegtu mērķi tika savākta un izanalizēta informācija par apdrošināšanas būtību, transportlīdzekļu apdrošināšanas vēsturiskiem aspektiem, tika savākti un apkopoti statistiskie dati, veikts salīdzinājums starp finanšu rādītajiem divās AAS. Statistiskie dati un finanšu radītāju tika apkopti par iepriekšējiem četriem gadiem, sākot no 2011. gada līdz 2014. gadam. Darba saturs ir izklāstīts 62 lapaspuses, kas sastāv no trim nodaļām un apakšnodaļām, tabulām un attēliem.

Bachelor’s paper analyses information on vehicle insurance market problems and development prospects, vehicle insurance statistical data and financial indicators of two insurance companies were taken as the basis. Research objective is to inquire, analyse condition of vehicle insurance market by using statistical data for the last four years. In order to achieve the objective, information on essence of insurance, historical aspects of vehicle insurance was collected and analysed, statistical data were collected and summarized, financial indicators of two insurance companies were compared. Statistical data and financial indicators were summarized for previous four years from 2011 to 2014. Paper is set out on 62 pages, consists of three sections and subsections, tables and figures.
Motor vehicle insurance in Latvia: current situation and development perspectives
Keywords: Ekonomika; Apdrošināšana; Transports; Rādītāji; Analīze