Karalienes Juana la Loca tēmas atspoguļojums mūsdienu vēsturiskajās novelēs - Glazkina, Lolita (Latvijas Universitāte, 2016)
Šis darbs ir par tēmas Juana la Loca atspoguļojumu vēsturiskajās novelēs. Teorētiskajā daļā esam analizējuši tādus terminus kā narratoloģija, tās vēsture un kā to varam iedalīt trīs periodos. Tālāk esam analizējuši terminu vēsturiskā novele. Kā arī darbā ir aprakstīta Juana de Castilla biogrāfija, ko vēlāk esam ņēmuši vēra analizējot patiesību un realitāti, kas ir iekļauta izdomātos stāstos. Praktiskajā daļā esam analizējuši un salīdzinājuši tēmas Juana la Loca atspoguļojumu trīs vēsturiskajās novelēs.

This research is about the theme of Juana la Loca in historical novels. In the theoretical part we have analyzed terms as narratology, it's history and how can we divide it three periods. After that we have also analyzed the term historical novel. Also in this research we have described the biography of Juana de Castilla that we later used to analize the truth and the reality in fictive narratives. In the practical part we have analyzed and compared the theme of Juana la Loca in three historical novels.
The Representation of Theme of Queen Juana la Loca in Contemporary Historical Novel
Keywords: Romāņu valodu un kultūru studijas; narratoloģija; vēsturiskā novele; Juana la Loca; Juana de Castilla