Latvijas Republikas un Beļģijas Karalistes būvniecības nozares reglamentējošo normatīvo aktu un nodokļu analīze un to ietekme uz uzņēmuma KS Construct, SIA darbības efektivitāti - Strazdiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba mērķis ir izpētīt Latvijas Republikā un Beļģijas Karalistē spēkā esošos būvniecības komersantu darbību reglamentējošus normatīvos aktus un nozares aktuālos nodokļus, to ietekmi uz KS Construct, SIA darbību un izstrādāt priekšlikumus turpmākai uzņēmuma sekmīgai darbībai. Pētījuma izvirzītā hipotēze ir: būvniecības nozarē Beļģijas Karalistes normatīvās prasības un nodokļu slogs ir augstāks nekā Latvijas Republikā, līdz ar ko labvēlīgāka vide mazajam biznesam ir Latvijas Republikā. Pētījuma rezultāta izvirzītā hipotēze tika daļēji apstiprināta, jo secināts, ka normatīvais regulējums pētāmajās valstīs ir līdzīgs, taču nodokļu sistēma Latvijā ir labvēlīgāka uzņēmējdarbības veikšanai. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem izstrādāti priekšlikumi KS Construct, SIA īpašniekam uzņēmuma darbības modeļa izvēlei.

The aim of the master's thesis is to study the governing regulations for construction companies in the Republic of Latvia and the Kingdom of Belgium, their impact on the operation of KS Construct, SIA and to develop proposals for further successful operation of the company. The hypothesis of the study is: in the construction sector, the regulatory requirements and taxes in Belgium are higher than in Latvia, so more favorable environment for small business is in Latvia. The hypothesis of the research was partially confirmed, as it was concluded that the regulatory framework in the studied countries are similar, but the tax system in Latvia is more favorable for small business. Based on the results of the research, proposals have been developed for the owner of KS Construct, SIA to choose a business model
Analysis of construction sector regulatory requirements and taxes of the Republic of Latvia and the Kingdom of Belgium and their impact on operational efficiency of KS Construct company
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; būvniecības nozare; mazais uzņēmējs; normatīvais regulējums; nodokļu sistēma