Latvijas un Dānijas pašvaldību budžeta analīze - Erdmane, Signe (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā veikta Latvijas un Dānijas pašvaldību budžeta analīze. Darba objekts ir Latvijas un Dānijas pašvaldības, bet subjekts Latvijas un Dānijas pašvaldību budžets. Darba mērķis ir, pamatojoties uz Latvijas un Dānijas pašvaldību finanšu datu analīzi, teorijas apkopojumu, kā arī šajā jomā publiskoto pētījumu analīzi, novērtēt Latvijas pašvaldību finansiālo stāvokli un izteikt priekšlikumus tā uzlabošanai. Darba uzdevumi: apkopot informāciju par pašvaldībām un to budžeta veidošanu; analizēt Latvijas un Dānijas pašvaldību budžeta ieņēmumus un izdevumus; balstoties uz analīzi izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus. Secinājumi balstīti uz pašvaldību ieņēmumu un izdevumu analīzes rezultātiem. Noslēgumā izteikti priekšlikumi finanšu resursu piesaistes uzlabošanai.

Thesis consists of the municipal budget analysis of Latvia and Denmark. The object of thesis is municipalities of Latvia and Denmark, the subject – Latvian and Danish municipal budget. The aim of bachelor thesis is: on the basis of Latvian and Danish municipal budget analysis, theory review and analysis of the studies of current field, to evaluate the financial situation of municipalities of Latvia and to make suggestions for the improvements. The tasks of thesis are: to collect information about municipalities and their budget formation process; to analyze Latvian and Danish government budget revenues and expenses; to make conclusions and recommendations on the basis of analysis. Conclusions are based on the results of analysis of government revenues and expenses. At the end there are recommendations about how to attract financial resources more effectively.
The analysis of the municipal budget of Latvia and Denmark
Keywords: Ekonomika