Viedo tehnoloģiju pielietošana IT produktu izstrādē - Ermansons, Agris (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā tiek apskatītas viedās tehnoloģijas – arhitektoniski IT risinājumi un programmatūras komponentes, kas, izmantojot formalizētu informāciju par sistēmu un tās darbināšanas nosacījumiem, spēj kvalitatīvi uzlabot informācijas sistēmu attīstības un uzturēšanas procesus. Bakalaura darbā galvenā uzmanība veltīta praktiski realizētu viedo tehnoloģiju komponenšu izmantojumam notikumu orientētās informācijas sistēmās. Izsmeļoši aprakstīta autora profesionālā pieredze, kas vairāk kā 10 gadu garumā gūta savstarpēji saistītu sistēmu izstrādes projektu ietvaros. Īpaši akcentēta programmproduktu specifika, analizēti būtiski programmproduktu kvalitāti raksturojoši aspekti. Noslēgumā sniegtas praktiskā darbā gūtas atziņas un secinājumi par veiksmīga IT produkta izstrādi ietekmējošiem faktoriem, jo īpaši - par viedo tehnoloģiju pielietošanu sekmīgu programmproduktu izstrādē.

The paper deals with the smart technologies – architectural IT solutions and application components designed to improve quality of information system development and maintenance processes by using formalized information on system. The focus of this Bachelor paper is on implementation of smart technologies in the case-oriented information systems. The author describes in-depth his own professional experience gained from over 10 years spent in industry working on development of mutually related systems. Moreover, the author especially emphasizes application products in particular and analyzes ctritical quality factors of application products. Finally, the paper presents insights from practical experience and draws conclusions on factors impacting IT product development, especially, conclusions on application of smart technologies in development of a successful IT product.
Application of Smart Technologies in IT Product Development
Keywords: Datorzinātne