Krievu valoda Latvijā: runas kultūras aspekts. - Paškeviča, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Kristīna Paškeviča : Krievu valoda Latvijā : runas kultūras aspekts. Maģistra darbs - Rīga. 2013. – 62 lpp. Šajā darbā tika izskatīti sociāli – valodnieciskie krievu valodas funkcionēšanas apstākļi Latvijā un kontaktvalodas ietekme uz to. Kā arī darbā tika pievērsta uzmanība krievu valodas runas kultūras aspektam Latvijā. Darbā tika izskatīti arī tādi jēdzieni kā valodas norma un krievu literārā valoda ārzemēs. Darbā tika veikta ankešu analīze fonētiskā, morfoloģiskā un leksikas līmenī. Un tika noskaidrotas kā universālas parādības krievu valodā, kura funkcionē ārzemēs, tā arī parādības, kuras ir raksturīgas tikai Latvijas iedzīvotājiem. Ключевые слова : культурно – речевой аспект, русская речь Лавтии, норма, литературный язык, анкетирование

Kristina Pashkevich : The Russian Language in Latvia : The Cultural and Speech Aspect. Master Degree – Riga. 2013. - 62 p. This research is dedicated to consider the socio - linguistic conditions for the functioning of the Russian language in Latvia, and to find out the influence of language on contacting him. In this research was also considered the cultural and speech aspect of Russian language in Latvia and have been given characteristics and description of the concept of linguistic norms and standard language for Russian language abroad. In research was prosecuted an analysis of questionnaire data at the level of phonetic, morphological and lexical. In result were identified the universal phenomenon in the Russian language abroad in general and specific facts that are only vernaculared for language of Latvia's residents. Ключевые слова : культурно – речевой аспект, русская речь Лавтии, норма, литературный язык, анкетирование -
The Russian Language in Latvia: The Cultural and Speech Aspect.
Keywords: Filoloģija