Atbildību mīkstinošie apstākļi krimināltiesībās - Verners, Valdis (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Atbildību mīkstinošie apstākļi krimināltiesībās” autors ir aprakstījis un analizējis atbildību mīkstinošo apstākļu krimināltiesībās jēdzienu un būtību, to vēsturisko regulējumu, kā arī salīdzinājis to regulējumu Krimināllikumā ar regulējumu ārvalstu krimināltiesību avotos. Temata aktualitāti nosaka Latvijas tiesu praksē nereti pieļautās kļūdas atbildību mīkstinošo apstākļu piemērošanā, 2012. gada 13. decembra Grozījumi Krimināllikumā, kas stājās spēkā 2013. gada 1. aprīlī, kā arī atšķirīgie viedokļi par ar tematu saistītajiem problēmjautājumiem. Darbs sastāv no 45 lapām, izmantotas 52 literatūras vienības un avoti latviešu, angļu un krievu valodā. Atslēgas vārdi: krimināltiesības, sods, soda noteikšana.

In the bachelor's paper "Mitigating Circumstances in Criminal Law" the author describes and considers the concept and content of mitigating circumstances, their historical regulation, as well compares their regulation in Criminal Law and regulation in foreign sources of law. The theme of bachelor's paper is topical due to frequent mistakes regarding the application of mitigating circumstances in jurisprudence, recent amendments in Criminal Law that entered in force on 1st April, 2013, as well different views regarding these problems. The bachelor's paper consists of 45 pages, 52 sources in Latvian, English and Russian were used. Key words: criminal law, penalty, determination of sentence.
Mitigating Circumstances in Criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne