Sociālā darba specifika paliatīvās aprūpes iestādēs - Tretjakova, Gita (Latvijas Universitāte, 2006)
Diplomdarbā “Sociālā darba specifika paliatīvās aprūpes iestādēs” tiek apskatīta paliatīvā aprūpe un sociālā darbinieka darba specifika paliatīvās aprūpes iestādēs. Diplomdarba mērķis: Izpētīt sociālā darbinieka darba specifiku paliatīvās aprūpes iestādēs. Pētītie jautājumi: 1.Kas ir paliatīvā aprūpe. 2.Analizēta sociālā darbinieka loma paliatīvās aprūpes iestādēs. 3.Apzināti sociālā darbinieka uzdevumi, funkcijas, metodes, nepieciešamās zināšanas un prasmes. 4.Salīdzināts sociālais darbs bērnu un pieaugušo paliatīvā aprūpē. Diplomdarbā ir trīs nodaļas. Pirmā nodaļa: “Paliatīvā aprūpe” ietver divas apakšnodaļa, kurās tiek apskatīta paliatīvās aprūpes vēsture un paliatīvās aprūpes iedalījums. Otrā nodaļa “Sociālais darbinieks paliatīvā aprūpē”, kurai ir divas apakšnodaļas, tiek apskatītas sociālā darbinieka funkcijas, uzdevumi, lomas, nepieciešamās zināšanas, prasmes un metodes darbā paliatīvā aprūpē. Trešajā nodaļā “Sociālā darba galvenie virzieni paliatīvā aprūpē” tiek apskatīts sociālais darbs ar bērniem un pieaugušajiem paliatīvā aprūpē.

At the work “Social work specificity” aim are exploring social workmen work paliticuarity in palliative nurse institutional. At the work “Social work specificity” are three chapters. In first chapter are describing palliative nurse content, author writing about history of palliative nurse pollution and palliative nurse apportionment. At the second chapter are describe social worker in palliative nurse, where are write about social worker function, mission, roles, necessary competence and skill and social worker methods in palliative nurse. In third chapter are comparable social work general directions in palliative nurse – describe common and different in social work with addles and children in palliative nurse. Social work in institution of palliative nurse are specific, because when social worker to tackle a problem, need respect client health and locality in institution, what limit client transmigration liberty. Client ranges of vision are alone few days, when social worker need solve a problem.
Social work specificity in paliative care institutions
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija