Loģistikas attīstības mūsdienu tendences. - Upītis, Aivis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura izvirzītā tēma ir “Loģistikas attīstības mūsdienu tendences”. Bakalaura tema izvēlēta ar mērķi izpētīt un izanalizēt Latvijas loģistikas sistēmas darbību un tā iespējas attīstīt tranzītu. Veicot pētijumu, izanalizejot datus un prognozējot provizoriskos rezultātus nākamajiem 3 gadiem, autors darba beigās sniedz secinājumus par Latvijas loģistikas sistēmas šī brīža situāciju un priekšlikumus par to, kā to uzlabot. Darba mērķis: izpētīt loģistiksistēmu Latvijā, nonākt pie spēdziena, kas nepieciešams, lai šī sistēma darbotos labāk. Darbs sastāv no teorētiskās nodaļas, zinātniskās un analītiskās nodaļas. Teorētiskajā nodaļā tiek apskatīta loģistika kā zinātne un to raksturojums Eiropas Savienībā. Zinātniskajā daļā baltijas vlatis tiek salīdzinātas ar citmām Eiropas Savienības valstīm. Analītiskajā daļā tiek analizēti dati, kas skar Latvijas loģistikas sistēmu, kā arī tiek prognozēti provizoriski dati līdz 2020. gada.

The work consists of the theoretical department, the scientific and analytical department. The theoretical chapter deals with logistics as a science and its characteristics in the European Union. In the scientific part, the Baltic states are compared with other European Union countries. The analytical part analyzes the data that affects the Latvian logistics system, as well as forecasts are made on a preliminary basis by 2020.
Logistics Development of contemporary trends.
Keywords: Vadībzinātne; loģistika; kravu pārvadājumi; tranzīts; imports; eksports