Uzņēmuma informācijas sistēma - Boreiko, Emīls (Latvijas Universitāte, 2019)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir izveidot informācijas sistēmu, kura padarīs ērtāku informācija apmaiņu uzņēmuma iekšienē un ļaus šo informāciju ērti saglabāt, pārskatīt, atjaunot un izdzēst. Sistēma ir domāta lietošanai tikai reģistrētiem lietotājiem, kuriem piekļuves iespējas pie informācijas un funkcionalitātes nosaka lietotāju grupa, kurai šie lietotāji pieder. Jaunus lietotājus sistēmai pievieno datubāzes administrators, izveidojot attiecīgu ierakstu datubāzē. Administrators var izveidot lietotājus, kas ir vienā no divām lietotāju grupām - vadītāji vai darbinieki. Katrai grupai ir piekļuve pie informācijas un funkcijām, kas ir nepieciešama katras grupas darba pienākumu veiksmīgai veikšanai. Šī sistēma ir tīmekļa vietne, kurai var piekļūt caur tīmekli izmantojot modernās tīmekļa pārlūkprogrammas.

The aim of this qualification work is to create a system, which would make information exchange within an enterprise more convenient and would allow conveniently save, review, update and adjust the data. The system implies to be used by registered users, which would also have different access level granted for the particular user group. New users are added by database administrator by writing corresponding information to database. A database administrator is capable of creating new users within two separate user groups: executives, and regular employees. Each particular group has access to a limited amount of data and information, which is relevant for completion of the said group's tasks. The system is web based, hence can be accessed via any of the modern Web browsers.
Enterprise information system
Keywords: Datorzinātne; kvalifikācijas darbs; uzņēmuma informācijas sistēma; UIS; tīmekļa vietne; uzņēmuma informācijas pārvaldība