Žurnāla "Russkij Vestnik" ("Krievu vēstnesis") kritika un žurnālistika par 1862. un 1863. gadiem. - Vasiļjeva, Lidija (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā pētījumā izpētīts "Russkij Vestnik" par 1862-1863 gadu saturu publikācijas, Detalizēts skaitlis redaktora Katkova, atklājot savu personīgo ietekmi uz no izglītotas sabiedrības daļai un valdošajām aprindām prātos, definē vietu žurnālā šajā kritikas un žurnālistikas perioda. Galvenais pētījuma mērķis bija noskaidrot, cik lielā mērā savstarpējās ietekmes izmaiņas sociāli politiskajā dzīvē Krievijā vēlu 50-s - agrīnās 60-to gadu XIX gadsimta un žurnāla "Russkij Vestnik" saturs 1862-1863 gados. Sniegts satura klasifikācijas pārskatu žurnālu apjomu pa gadiem, sniegts aplēses par autora individuālo darbu. Izskatītas autoru attiecības un kontekstā kritiskos redaktora rakstos. Analizēts kritiķu stāvokli pār publicētajiem darbiem. Galvenās literatūras kritisku raksti, kas publicēti laikā no 1862-1863. žurnālā, un galvenajiem principiem, kas vadīties redaktoru, analizējot literāro parādību. Izolēta kopiena, kas publicēšana dažāda tilpuma, regularitāte izskatu materiāliem. -

In the present study we investigate the content of the publication, "Russian Vestnik" for the years 1862-63., Detailed figure of the editor Katkov, revealing his personal influence on the minds of the educated part of society and the government, defines the place of the journal in the criticism and journalism of the period. The main objective of the study was to determine the extent of the mutual influence of changes in the socio-political life of Russia in the late 50's - early 60-ies of the XIX century and the content of the magazine "Russian Vestnik" in the years 1862-63. Provides an overview classification of the content of journal volumes over the years, give an estimate of the author of the individual works. Examined the relationship of the authors and the editor in the context of critical articles. Analyzed the position of critics to published works. The main literary-critical articles published during the years 1862-63. in a magazine, and the main principles that guided t
Journalism and Criticism in the Magazine “Russkij Vestnik” (The Russian Herald) in 1862 and 1863.
Keywords: Filoloģija